Het bedrijf

Chromalloy Holland is onderdeel van de Amerikaanse wereldwijd actieve Chromalloy Gas Turbine Corporation (CGTC). Verspreid over 37 vestigingen in 15 landen telt CGTC zo’n 4000 medewerkers. Bij Chromalloy Holland, gevestigd in Tilburg, werken zo’n 185 medewerkers.

“Onze productie is veiliger, stiller en vooral efficiënter geworden” – John Bollebakker, manager Maintenance en Facilities bij Chromalloy Holland in Tilburg

chromealoy2

Het product

Chromalloy Holland is gespecialiseerd in de reparatie, vervaardiging en coating van vliegtuigonderdelen. Ze doet dat voor alle grote luchtvaartmaatschappijen, fabrikanten van vliegtuigmotoren en bedrijven die zich toeleggen op de revisie daarvan.

Het productieproces

Om de machines en filters die gebruikt worden voor de revisie van gasturbine’s en vliegtuigmotoren optimaal en veilig hun werk te laten doen, is bij Chromalloy één ding essentieel: Een betrouwbare en continue aanvoer van koelvloeistof.

De Wilden membraanpomp

Chromalloy werkt sinds 1998 met Wilden pompen uit de original series. Door de tijd zijn de eisen waar het gaat om persluchtgebruik en geluidsoverlast steeds strenger geworden. Tegelijk is het belang van meer efficiency en van lagere productiekosten groter en groter geworden. Om daaraan te voldoen zijn de pompen bij Chromalloy inmiddels allemaal uitgerust met het Pro-Flo Shift systeem dat het perslucht verbruik reduceert tot 60% zonder verlies van capaciteit. Met succes, want de productie bij Chromalloy is er (nog) veiliger, stiller en efficiënter op geworden. Over dat laatste: de productiekosten zijn gedaald met 4 eurocent per m3 per uur. Door 8 pompen te voorzien van het energiezuinige Pro-Flo Shift systeem is een jaarlijkse besparing van € 11.000 gerealiseerd en is de investering binnen één jaar terugverdiend.

‘De investering in de aanpassingen van onze Wilden pompen in één jaar terugverdiend.’

Gratis besparingsscan?


We meten het luchtverbruik van de pomp in actie. Kijken naar de mogelijke besparingen en oplossing.

Gratis energiebesparingsscan

Gerrit Klaassen