Het bedrijf

DOC Kaas produceert op twee Hoogeveense locaties kazen. Daarbij wordt jaarlijks zo’n miljard liter melk verwerkt. Altop Kunststoftechniek uit Beek bouwde de opslag, leidingsystemen en dosering van de CIP vloeistoffen.

“Als, zoals bij DOC Kaas, corrosievastheid een punt is, dan heb je aan de Almatec E-serie de ideale pomp’ ” – Rick Engelen, als projectmanager bij Altop Kunststoftechniek verantwoordelijk voor DOC Kaas.

doc-kaas

Het product

De productie van kaas.

Het productieproces

Om de machines en systemen vrij te houden van restproducten, kalkaanslag en bacteriën doseert men natronloog en salpeterzuur in de Cleaning in Place installatie.

De pomp

Efficiëntie, veiligheid, een zo laag mogelijke TCO én een en dezelfde pomp voor het verpompen van zowel het zure als het basische medium. Dat waren de eisen van DOC Kaas aan Altop Kunststoftechniek.

Het hart van het systeem zijn de Almatec E25-TTT-F4 luchtgedreven membraanpompen. Deze pompen zijn compleet gemaakt van teflon, dus als geen ander bestand tegen corrosieve media. Dit type pomp is specifiek geschikt voor gebruik in de voedingsmiddelenindustrie en EC1935/2004 en EU 10/2011 goedgekeurd.

Daarbij is de Almatec E-serie een toonbeeld van kwaliteit, betrouwbaarheid en veiligheid. En ook nog eens van een laag geluidsniveau.

 

Offerte


Bent u geïnteresseerd in één van onze pompen?

Offerte aanvragen

Gerrit Klaassen