Het bedrijf

Havo in Ermelo is al ruim een halve eeuw een begrip waar het gaat om de ontwikkeling en de fabricage van creatieve verbruiksmaterialen, zoals verf, boetseer- en tekenmaterialen, lijm en toebehoren voor zowel de educatieve sector als voor de hobbysector.

‘Mede dankzij Holland Air Pumps is ons productieproces vele malen productiever en efficiënter’ – Job Doppenberg, Technical Manager bij Havo, Ermelo

havo-afbeelding-1

Het product

Verven, boetseer- en tekenmaterialen en lijmen voor educatieve en creatieve doeleinden.

Het productieproces

Bij alles wat Havo produceert worden veel lastige, om niet te zeggen uiterst abrasieve stoffen verpompt. De pompen worden dag in dag uit dan ook danig op de proef gesteld.

De Wilden membraanpomp

Eerst vertrouwde Havo op heel dure pompen. Want die zouden dan ook wel heel goed zijn. In theorie ja: de praktijk was er één van veel uitval en reparaties. Veel ergernis kortom. Tot er  samen met Holland Air Pumps werd besloten tot een testopstelling met Wilden membraanpompen. Vele malen gunstiger geprijsd, waardoor men zich veel meer pompen kon veroorloven. In tal van types. Met alle voordelen van dien voor het productieproces. Voordelen als een veel hogere productiviteit. En veel meer efficiency. Niet in de laatste plaats omdat ze nauwelijks onderhoud vragen, Wilden pompen.

‘Wilden pompen doen wat ze moeten doen: gegarandeerde productie met minimaal onderhoud!’

Gratis besparingsscan?


We meten het luchtverbruik van de pomp in actie. Kijken naar de mogelijke besparingen en oplossing.

Gratis energiebesparingsscan

Gerrit Klaassen