Het bedrijf

De productie, ontwikkeling en distributie van actieve farmaceutische ingrediënten (APIs) voor zowel mens als dier, daar gaat het om bij Ofichem. Wereldwijd actief, het bedrijf. Kind aan huis bij zo’n beetje alle toonaangevende farmaceutische producenten.

‘Wij zijn klaar voor de toekomst, niet in de laatste plaats omdat onze pompen dat ook zijn.’ – Remco Vree Egberts, R&D Manager bij Ofichem, Ter Apel

_MG_8040B

Het product

APIs, voluit ‘Active Pharmaceutical Ingredients’, die maakt Ofichem. Al jaren. In maar liefst 50 verschillende soorten. Breed toepasbare APIs, maar zeker ook in puur klantspecifieke samenstellingen. In de meest uiteenlopende marktsectoren.

Het productieproces

Werken aan en met APIs betekent werken met sterk corrosieve, giftige en brandbare grondstoffen. Veiligheid is dus geboden. De hoogste staat van veiligheid zelfs. Plus niet te vergeten nauwkeurigheid: het gaat immers wel om farmaceutische producten voor mens en dier.

De Almatec membraanpomp

De Almatec AODD-pomp, een ‘air-operated double-diaphragm’ pomp dus. Uit zowel de Almatec E- als CX-serie. Massief kunststoffen constructie, dus als geen ander bestand tegen wat voor aanvallen van welke bijtende stof dan ook. Bovendien: onderhoudsvriendelijkheid, energiezuinigheid en betrouwbaarheid troef.

‘Puur in aanschaf mogen ze dan duurder zijn, zodra ze draaien zijn ze in elk opzicht vele malen voordeliger, de Holland Air Pumps Almatec pompen.’

Offerte


Bent u geïnteresseerd in één van onze pompen?

Offerte aanvragen

Gerrit Klaassen