Het bedrijf

Technology Unlimited is een internationale speler op het gebied van engineering en productie van maatwerkoplossingen voor de voedingsmiddelen- en de procesindustrie.

‘Waar nauwkeurigheid vereist is, zijn Almatec membraanpompen helemaal in hun element’ – Gerrit Brinkman, Projectmanager bij Technology Unlimited, Almelo

header-technology-unlimited

Het product

De productie van geitenvoer.

Het productieproces

Het bijzondere aan dit proces was dat aan de traditionele grondstoffenstroom van ruwvoer voor de productie van geitenvoer een product via een inline proces in microdosering (via verneveling) moest worden toegevoegd. Makkelijk gezegd, heel moeilijk gedaan. Want niets zo lastig als werken met uiterst lage inline nauwkeurige doseringen in een vol continu proces. Een zeer hoge mate van nauwkeurigheid en beheersbaarheid was dus vereist. De oplossing kwam voort uit een soortgelijk pilot project bij. Daar was in nauwe samenwerking met Holland Air Pumps veel engineeringswerk gedaan. Succesvol engineeringswerk.

De Almatec membraanpomp

Projecten waar nauwkeurigheid en fijngevoeligheid geboden zijn, daar zijn Almatec membraanpompen als geen ander op hun plek. Helemaal als ze – dat was een van de uitkomsten van het genoemde pilot project – gecombineerd worden met een actieve pulsatiedemper. Dan ontstaat een twee-eenheid die een toonbeeld is van nauwkeurigheid. En die in dit specifieke geval garant staat voor een inline proces dat een toevoeging in een heel mooie laminaire stroom laat samensmelten met een standaard grondstoffenstroom voor de productie van geitenvoer. En dus een in alle opzichten perfect eindproduct oplevert.
‘Als dit project iets bewijst, dan is het dat het met Holland Air Pumps, heel prettig maar vooral heel succesvol samen engineeren is.’

Offerte


Bent u geïnteresseerd in één van onze pompen?

Offerte aanvragen

Gerrit Klaassen