Skip to main content

Holland air pumps

Voor betere prestaties onder hoge druk

Speciaal voor branches waarin hygiëne cruciaal is heeft Holland Air Pumps een lijn sanitaire membraanpompen. Deze membraanpompen zijn zo ontwikkeld dat er geen bacteriën kunnen ontstaan en/of achterblijven in de pomp en dus in het productieproces. Dit zorgt voor een veilig en schoon proces.

Membraanpompen hebben veel voordelen. Ze zijn zelfaanzuigend en kunnen drooglopen zonder schade aan de pomp. Ze hebben geen mechanische afdichtingen want de as-afdichtingen zitten niet in de pomp. Alle pompen hebben een variabele capaciteit door een eenvoudige regeling die standaard op de pomp is gemonteerd. Ze beschadigen het verpompte product niet en hebben lage onderhoudskosten. ze beschadigen het verpompte product niet en hebben lage onderhoudskosten. Ze zijn breed inzetbaar: van dikke tot dunne en abrassieve vloeistoffen. Zo kan er bijvoorbeeld een vrije doorlaat tot 76 mm voor vloeistoffen met grote vaste delen gerealiseerd worden en kan leidingwerk onder druk worden gehouden tegen een dichte afsluiter. Daarbij start en stopt de pomp automatisch bij het openen en sluiten van de persafsluiter.

De werkdruk van onze membraanpompen kan oplopen tot 8,6 Bar. En er is zelfs een hogedruk uitvoering tot 21 Bar! Omdat het pompprincipe zo eenvoudig is, zijn ook de opbouw en het onderhoud aan de pompen eenvoudig. Daarbij: een membraanpomp kan nooit overbelast raken of warmdraaien. Ook in ATEX zones is het dus altijd veilig pompen.

Bekijk alle pompen
HAP pompen

Eigen nieuwe lijn Holland Air Pumps sanitaire membraanpompen

Bekijk alle redenen

Met deze membraanpompen kunt u (natuurlijk) probleemloos pompen, daarbij zijn ze ook nog eens heel betaalbaar.

De HAP pompen zijn snel demonteerbaar, hebben hygiënisch gladde membranen, zijn optimaal afgewerkt en de aandrijving van de pomp is door olievrije perslucht.

Service staat voorop

Advies van de Pompoloog

De enige pompoloog van Nederland, Gerrit Klaassen, geeft via LinkedIn regelmatig tips om probleemloos te blijven pompen. Alle filmpjes zijn terug te zien op zijn videokanaal.

1500+ Klanten
100.000+ Pompen
1 Specialisatie
Alles over pompen

Druk om te presteren

Samen de mogelijkheden en besparingen ontdekken?

Er is veel te winnen en besparen door gebruik te maken van de juiste pomp. Wij adviseren je graag!