Skip to main content

Wilden

Voor betere prestaties onder hoge druk

Voor elke toepassing de juiste pomp, dat is voor u, en daarom ook voor ons belangrijk. We zijn exclusief importeur van Wilden luchtgedreven membraanpompen.

Wanneer iemand het heeft over metalen membraan pompen, tien tegen één dat het dan gaat om Wilden metalen membraanpompen. Wilden heeft een goede reputatie op dat gebied, die ze ook nog eens waar maken met een maar liefst 11 verschillende types in hun assortiment. De types zijn verdeeld over twee series: Advanced en Original. Deze pompen zijn zeer geschikt voor het verpompen van chemische stoffen. De kenmerken van de advanced en original metaal serie zijn: Hoge afdicht zekerheid, hoge afzet, efficiënt, installatie flexibiliteit en vaste deeltjes zijn geen probleem.

Bij conventionele membraanpompen wordt er, aan het eind van de pompslag, teveel lucht achter het membraan gebracht, dit teveel aan perslucht wordt aangeduid als overvulling. Diverse membraanpomp-fabrikanten hebben geprobeerd overvulling tegen te gaan door gebruik te maken van kostbare en gecompliceerde elektronica, die telkens opnieuw moet ‘leren’. Deze ‘leerperiode’ geeft een overeenkomstige verspilling van lucht en dit nadeel verergert bij doseer toepassingen en aan/uit toepassingen. WILDEN heeft met het Pro-Flo SHIFT systeem het probleem van overvulling definitief opgelost door het toevoegen van een extra piston die de persluchttoevoer afsluit voor het einde van de pompslag. Daarmee bespaart het Pro-Flo SHIFT systeem tot maximaal 60% perslucht.

Alle Wilden Pompen
Wilden pompen

Een merk waar je op kunt vertrouwen en waar wij graag op bouwen.

Laat je adviseren

Wanneer iemand het heeft over metalen membraan pompen, tien tegen één dat het dan gaat om Wilden metalen membraanpompen. Wilden heeft een goede reputatie op dat gebied, die ze ook nog eens waar maken met een maar liefst 11 verschillende types in hun assortiment. De types zijn verdeeld over twee series: Advanced en Original. Deze pompen zijn zeer geschikt voor het verpompen van chemische stoffen.

Wanneer het om kunststof membraanpompen gaat heeft Wilden ook een breed assortiment. Om precies te zijn bestaat het uit 10 types, gelijk verdeeld over de Advanced en de Original serie. Alle kunststof pompen hebben een maximaal temperatuurlimiet van 0 t/m 70 graden Celsius.

Productieprocessen waar hygiëne en gezondheid (denk aan de voedingsmiddelentechnologie en de farmaceutische industrie) essentieel zijn, daar is de Wilden Hygienic serie als geen ander op zijn plek. Geen wonder, want het gaat hier om in totaal 9 roestvrijstalen, smeermiddelenvrije en gemakkelijk schoon te houden pompen die voldoen aan de allerstrengste eisen op het gebied van (voedsel)veiligheid. Om de breedte van deze serie aan te geven: het gaat om in totaal 9 types met capaciteiten van 62 – 906 lpm, deeltjesgrootten van 1,6 – 9,5 mm, luchtaansluitingen van 13 – 19 mm en vloeistofaansluitingen van ½” – 3” Tri-Clamp.

peciale en veeleisende processen vragen om speciale pompen. Niet voor niets heeft Wilden dan ook de High Pressure serie. Deze serie omvat 3 membraanpompen: H220 (94 lpm), HS403S (264 lpm), H800 (360 lpm) Met capaciteiten van 94 – 360 lpm en met vloeistof aansluitingen van 25 – 50 mm.

Wilden Original Serie

Wilden Advanced Serie

Wilden Saniflo FDA

Wilden Saniflo Hygienics

Wilden High Pressure

Wilden Stallion

Wilden Brahma

Service staat voorop

Advies van de Pompoloog

De enige pompoloog van Nederland, Gerrit Klaassen, geeft via LinkedIn regelmatig tips om probleemloos te blijven pompen. Alle filmpjes zijn terug te zien op zijn videokanaal.

1500+ Klanten
100.000+ Pompen
1 Specialisatie
Alles over pompen

Druk om te presteren

Samen de mogelijkheden en besparingen ontdekken?

Er is veel te winnen en besparen door gebruik te maken van de juiste pomp. Wij adviseren je graag!