Skip to main content

Almatec

Voor betere prestaties onder hoge druk

Metalen en kunststof membraanpompen voor kritische toepassingen, gemaakt in Duitsland. Duitse kracht dus die we veel aan het werk zien in de chemie en eigenlijk overal waar kritische stoffen worden verpompt.

Almatec kunststof membraanpompen zijn voorzien van een stevige body, gemaakt van PE of PTFE. Ze zijn zuinig dankzij CNC-technologie met minimale toleranties en maximale performance. Alle Almatec membraanpompen zijn voorzien van best-in-class membranen voorzien van een glad profiel. De membranen zijn ontworpen om montage te vereenvoudigen, luchtverbruik te verminderen en prestaties te optimaliseren.

Speciale situaties vragen om speciale pompen. In sommige gevallen bijvoorbeeld om pompen waarbij we tot 21 bar persdruk kunnen genereren. Andere situaties met bijvoorbeeld vuil water of slurry met grote vaste delen, vragen om een pomp met grote doorlaat die onbeperkt kan drooglopen. Met onze membraanpompen zijn we in staat om, zelfs onder druk, situaties van een passende en rendabele pomp oplossing te voorzien. Geen wonder, wij staan voor ‘Pressure to perform’. Met meer dan 25 jaar ervaring zit meedenken en mee-ontwikkelen in ons DNA. Juist als er geen standaardoplossingen zijn, zijn wij op ons best. En zorgen wij ervoor dat u onder druk kunt blijven presteren.

Bekijk alle pompen
Almatec pompen

De juiste membraanpompen voor gevaarlijke stoffen.

Bekijk alle redenen

De Almatec E-serie membraanpompen zijn in alles bij uitstek toegerust om te presteren in processen waar het gaat om de verwerking van de meest uiteenlopende maar bovenal gevaarlijke, lees bijtende en agressieve chemische stoffen. De serie omvat in totaal 7 types met capaciteiten van 15 – 800 lpm, lucht- en vloeistofaansluitingen van respectievelijk 3 – 19 mm en 6 – 76 mm, een viscositeit van 3000 – 12000 mPa.s en is geschikt voor deeltjesgrootten van 2 – 15 mm.

Productieprocessen waar hygiëne en gezondheid (denk aan de voedingsmiddelentechnologie en de farmaceutische industrie) essentieel zijn, daar is de Wilden Hygienic serie als geen ander op zijn plek. Geen wonder, want het gaat hier om in totaal 9 roestvrijstalen, smeermiddelenvrije en gemakkelijk schoon te houden pompen die voldoen aan de allerstrengste eisen op het gebied van (voedsel)veiligheid. Om de breedte van deze serie aan te geven: het gaat om in totaal 9 types met capaciteiten van 62 – 906 lpm, deeltjesgrootten van 1,6 – 9,5 mm, luchtaansluitingen van 13 – 19 mm en vloeistofaansluitingen van ½” – 3” Tri-Clamp.

Almatec AH Serie

Almatec Chemicor Serie

Almatec Futur Serie

Almatec Biocor serie

Service staat voorop

Advies van de Pompoloog

De enige pompoloog van Nederland, Gerrit Klaassen, geeft via LinkedIn regelmatig tips om probleemloos te blijven pompen. Alle filmpjes zijn terug te zien op zijn videokanaal.

1500+ Klanten
100.000+ Pompen
1 Specialisatie
Alles over pompen

Druk om te presteren

Samen de mogelijkheden en besparingen ontdekken?

Er is veel te winnen en besparen door gebruik te maken van de juiste pomp. Wij adviseren je graag!