Skip to main content

Probleemloos pompen

Accessoires voor uw pomp

Pressure to perform betekend de juiste omstandigheden creëren voor uw pomp om een top prestatie te kunnen leveren. Als het gaat om levensduur, lage operationele en onderhoudskosten, optimalisatie van uw proces of het perfect regelen van de pomp, de accessoires van Holland Air Pumps zorgen dat uw pomp doet wat u ervan verwacht namelijk probleemloos pompen:

Pulsatiedemper
Een pulsatiedemper elimineert tot 85% van de hinderlijke pulsatie in het proces en voorkomt schade aan uw pomp, beugel- leidingwerk en appendages.

Luchtverzorgings unit
Een FR unit helpt het luchtverdeelsysteem van uw pomp in goede conditie te houden. Het ingebouwde reduceerventiel maakt het mogelijk de snelheid en de opvoerhoogte van de pomp in te stellen.

Slow start ventiel
Dit slow start ventiel zorgt voor een geleidelijke drukopbouw in de pomp. De snelheid en tijd waarmee de pomp opstart is instelbaar op het ventiel. Als een membraanpomp opstart zonder de perslucht hoeveelheid te regelen, zorgt de plotselinge druk-opbouw voor een grote belasting op het pomphuis en de onderdelen in de pomp. Een slow start ventiel voorkomt dit en beschermt daarmee de pomp en haar onderdelen waardoor deze langer meegaan. Tevens voorkomt de geleidelijke drukopbouw schade aan uw leidingwerk en inline instrumentatie.

Droogloop beveiliging
Wanneer een membraanpomp droogloopt verpompt deze lucht, door het verschil in weerstand met vloeistof gaat de pomp ongecontroleerd snel pompen. Behalve dat drooglopen nutteloos en energie verspillend is, is de pomp eerder aan onderhoud toe, kortom kosten waar u niet op zit te wachten. Veiligheid is hierin ook een belangrijk aspect specifiek wanneer er ontvlambare vloeistoffen zijn verpompt wordt hiermee ook voorkomen dat de pomp lucht gaat verpompen en zich mogelijk een explosief mengsel in de pomp kan vormen. Holland Air Pumps heeft hiervoor een droogloopbeveiliging beschikbaar die de pomp stopt op het moment dat de vloeistof op is

Slagenteller
Door het registreren van het aantal slagen kunt u nauwkeurig de capaciteit van uw pomp controleren. Tevens geeft het aantal slagen u een indicatie wanneer uw pomp preventief onderhoud nodig heeft. De slagenteller is te combineren met een batch-controller zodat een volwaardig doseersysteem ontstaat.

Batch controller
Deze volledig pneumatische unit maakt het mogelijk om met elke luchtaangedreven membraanpomp een ingestelde hoeveelheid vloeistof exact te doseren. Het principe is een volumetrische dosering op basis van het slagvolume per pompkamer. De besturing zorgt ervoor dat de pomp start en automatisch stopt op de hoeveelheid vloeistof die u wenst te doseren.

Pompframe
Bescherm uw pomp en maak hem mobiel met een pomp frame, we hebben hiervoor standaard oplossingen, bespreek uw wens met onze specialisten.

Downloads

Druk om te presteren

Samen de mogelijkheden en besparingen ontdekken?

Er is veel te winnen en besparen door gebruik te maken van de juiste pomp. Wij adviseren je graag!